Over Cindy Groot

Wie ben ik?

Mijn naam is Cindy Groot en ik woon heel mijn leven al in Venhuizen. Ik ben na mijn Havo naar de Pabo gegaan. Ik dacht dat werken op school wel wat voor mij zou zijn. Dit was helaas niet het geval en ben vrij snel met de opleiding gestopt. Toen kwam de vraag wat ik dan wel wilde gaan doen. Ik kreeg een heel dik boek mee met alle beroepen en daarbij behorende opleidingen. Ik heb toen gekozen voor een MBO opleiding tot activiteitenbegeleider. Ik heb deze opleiding voltooid en kon direct aan het werk als vakantiehulp en oproepkracht bij De Omring. Zij hadden in heel Westfriesland huiskamerprojecten voor dementerende ouderen. Deze huiskamers waren ondergebracht in de verzorgingshuizen. Ik ging 2 jaar lang van verzorgingshuis naar verzorgingshuis om daar de mensen te begeleiding in hun dagelijkse bezigheden. Na die 2 jaar kwam er een vacature vrij in Ursem. En ik ben daar gaan werken en dat heb ik ongeveer 13 jaar gedaan met veel plezier.

Door mijn tante werd ik gewezen op een nieuw te komen project in Westwoud. Daar waren ze De Pastorie aan het verbouwen tot locatie voor kleinschalig wonen voor ouderen. Daar werden ook activiteitenbegeleiders gevraagd en ik heb gesolliciteerd. Ik werd samen met 3 andere activiteitenbegeleiders aangenomen en heb daar totaal 2 jaar gewerkt. De dagbesteding die kwam daar niet van de grond en ons contract werd daardoor niet verlengd. Dit was in augustus 2016. Ik wilde ook wat anders gaan doen en was bewust op zoek naar een opleiding, om mij om te laten scholen.

Maar wat?

Via advertenties en gesprekken met verschillende mensen kwam ik bij een open dag van Rocas terecht in Purmerend. Zij boden diverse opleidingen aan in de schoonheidsbranche waaronder pedicure. Waarom weet ik niet maar voeten hebben wel altijd mijn interesse gehad. Dus eind september 2016 zat ik weer in de schoolbanken en heb ik theorie- en praktijkles gehad in Purmerend. Na een druk en vol schooljaar mochten we in juli praktijkexamen doen. Dit was het meest spannende van de hele opleiding! Maar gelukkig kon ik zeggen dat ik geslaagd was.

In de tijd van mijn opleiding tot het slagen, had ik al diverse klanten die op regelmatige basis hielp met hun klachten. Ik kreeg ook diverse klanten door van een collega, die noodgedwongen moest stoppen met haar pedicure werkzaamheden vanwege lichamelijke klachten. Tot op heden heb ik al aardig wat nieuwe klanten mogen verwelkomen in mijn salon en ik werk met veel plezier. Ik heb mijn vaardigheden echt eigen gemaakt en ik probeer voor elke klacht of probleem een oplossing te zoeken. Dit kan zijn dat ik overleg pleeg met een podotherapeut of informatie inwin bij collega’s. Ik vind het belangrijk dat u met een tevreden gevoel naar huis gaat en dat de voeten weer pijnloos en verzorgd zijn. Om dit te doen volg ik geregeld een cursus of workshop om zo op de hoogte te zijn en blijven van de nieuwste ontwikkelingen en materialen die mij kunnen helpen in de salon.

Ik hoop u ook een keer te mogen ontvangen in mijn salon!

Cindy

ingroeiend nagel

Behandeling

nagels knippen

Behandeling

nagels vrezen

Behandeling

voeten reinigen

Behandeling

behandelings plan

Behandeling

voeten insmeren

Behandeling